Mindfulness Den Bosch

✔ Gecertificeerde trainers
✔ Persoonlijke aandacht
✔ Ook voor bedrijven

Met de mindfulnesstrainining (Mindfulness Based Stress Reduction, MBSR) in Den Bosch, vlak bij Vught, kun je chronische stress aanpakken. De Mindfulness Based Stress Reduction training MBSR-training is wetenschappelijk onderzocht en effectief gebleken om stress te reduceren.  Je leert ook beter naar jezelf te luisteren zodat je beter weet wat je precies wilt. Je kunt beter voor jezelf opkomen omdat je beter weet wat goed voor je is. Hierbij is het belangrijk om samen met een goed opgeleide trainer (gecertificeerd door Vereniging voor Mindfulness en categorie 1 training van de VMBN) te werken en te bepalen wat jouw aandachtspunten zijn. Heb je interesse in het ontdekken van de mogelijkheden voor mindfulnesstraining in of vlak bij Den Bosch of Vught? Neem dan contact met ons op.

Ontdek mindfulness in Den Bosch

De mindfulnesstrainer, Nol van Drunen, komt van oorsprong uit het bedrijfsleven en was, binnen zijn eigen adviesbureau, organisatieadviseur. Mede door zijn werkervaring kan hij zich goed inleven in ook werkgerelateerde sitauties. Door middel van meditatie, aandachtoefeningen en cognitieve psychologie wordt duidelijk welke gedragsveranderingen nodig zijn om je leven te verbeteren.

Kies voor professionele mindfulnesstraining

Wellicht heb je een wat zweverig beeld van begrippen als mindfulness en meditatie. Mindfulness in Den Bosch, vlak bij Vught, is echter praktisch gericht. Eerst maken we helder wat nu precies meditatie is. Het is een manier om je aandacht te richten en daarmee je brein tot rust te brengen. Als je de essentie van meditatie kent, dan kun je die techniek in je leven integreren en in andere situaties toepassen. B.v. als je even moet wachten, onkruid aan het wieden bent in de tuin of aan het hardlopen. Hierbij ligt de nadruk op het regelmatig tot rust brengen van je brein, waardoor je ontspant en bijvoorbeeld chronische stress voorkomt. De mindfulnesstraining die Nol geeft, wordt door een aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Nol is namelijk een gecertificeerde trainer bij de Vereniging voor Mindfulness en VMBN categorie 1.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een mindfulnesstraining volgen bij ons in Den Bosch, nabij Vught, helpt je jouw leven te verbeteren en jouw aanpak en houding positief te ontwikkelen. Je leert hoe je signalen van spanning omzet in een ontspannen houding. Mindfulness verhoogt je concentratie en geeft rust. Zo leer je hoe je jouw brein op een positieve manier aan te wenden en verminder je bijvoorbeeld piekeren. Interesse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar +316-22197386. Wil je jezelf meteen aanmelden? Dat kan via het online aanmeldformulier.

Hieronder wordt het huidige aanbod aangegeven:

Kennismakingsworkshop mindfulness avond in Den Bosch is van 19.30 uur tot 21.00 uur op:

De mindfulnessgroepstraining Mindfulness in Den Bosch wordt gegeven Centrum de Poort, Luijbenstraat 48. Middag van 14.00 – 16.15 uur. Avond van 19.30 – 21.45 uur.

 • Woensdagmiddag 14.00 uur, 5 februari 2020, (12,19 februari, 4, 11, 18, 25 maart, 1 april 2020)
 • Woensdagavond 19.30 uur, 5 februari 2020, (12,19 februari, 4, 11, 18, 25 maart,1 april 2020)
 • Woensdagmiddag 14.00 uur, 15 april 2020, (22, 29 april, 6, 13, 27 mei en 3 en 10 juni 2020)
 • Woensdagavond 19.30 uur, 15 april 2020, (22, 29 april, 6, 13, 27 mei en 3 en 10 juni 2020)
 •  
 • De vakanties en feestdagen vallen uit, zoals herfstvakantie en kerstvakantie.

De kosten voor deelname door een particulier of zzp’er aan een mindfulnessgroepstraining zijn maximaal € 290. De prijs van de training is 350 euro en indien men geen vergoeding van een zorgverzekeraar krijgt dan krijgt men een korting van € 60. Zorgverzekeraars kunnen tot een vergoeding gaan van € 350 dus dan worden de kosten € 0.  Het kan dus zijn dat je voor een vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking komt omdat de trainer, Nol van Drunen, categorie I gecertificeerd is bij de VMBN. De VGZ-groep (Univé, Umc, United Consumers, IZA, IZZ-zorgverzekeraraar, en IZA), als je aanvullend verzekerd bent heeft een vergoedingsregeling (maximaal 350 euro) als je burn-outklachten hebt en doorverwezen wordt door de huisarts naar een mindfulnesstraining. http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness voor de actuele informatie welke verzekering wat vergoed. Indien de rekening op bedrijfsnaam gezet dient te worden dan zijn de kosten 400 euro. 

Indien dit bedrag vanwege een financieel moeilijke positie niet betaald kan worden, kan bij de intake een alternatieve prijs worden afgesproken, waarbij in principe wel een wederdienst gevraagd wordt.

De opzet van de Mindfulnesstraining is als volgt:

 • Meld je aan als geïnteresseerde voor Mindfulness. De aanmelding kan per e-mail: nolvandrunen@centrumdepoort.nl, onder vermelding Mindfulnesstraining november 2019 Den Bosch of via het aanmeldformulier MF op deze website (zie links).
 • Geef daarbij aan of een kennismakingsworkshop wilt meemaken. Voor de kennismakingsworkshop mindfulness wordt een kleine vergoeding gevraagd € 15,–, die niet betaald hoeft te worden indien men direct aan de training gaat deelnemen.
 • Naast de trainingsavonden dient de deelnemer dagelijks te oefenen om het volledige effect van de training te ervaren. De oefeningen zoals meditatie, body-scan en andere oefeningen beslaan 0,5 tot 0,75 uur per dag.
 • De Mindfulnesstraining omvat acht avonden van ruim 2 uur.
 • Nadat je het programma Mindfulness hebt gevolgd, word je daarna regelmatig uitgenodigd voor een opfrisbijeenkomst (15 euro). Deze bijeenkomst helpt je bij het volhouden van het oefenen of opnieuw van start te gaan met oefeningen indien je even gestopt bent.

Materialen: tijdens de trainingsavonden ontvangen de cursisten diverse materialen: de oefeningen zijn te downloaden van een website of via de website te beluisteren, daarnaast wordt er een cursusboek met achtergrondinformatie en de wekelijkse oefeningen die thuis worden uitgevoerd op de eerste bijeenkomst uitgereikt. Stick met geleide meditatie, geleide bodyscan en een DVD met yoga oefeningen is eventueel beschikbaar indien liever via een computer of laptop werkt.

 

Zet een stap in de goede richting

Wij hebben diverse cursussen workshops waarbij u het beste uit uzelf kunt halen. Ontdek vandaag nog hoe De Poort u kan helpen met uw vraagstuk.

Neem contact met ons op

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.