Hartcoherentie

Praktische informatie betreffende hartcoherentie in Den Bosch.

Home » Hartcoherentie

De hartcoherentie wordt individueel en in groepen gegeven. Voor diegene die een mindfulnesstraining hebben gevolgd wordt in 4 sessies met telkens een tussenpauze van 2 weken de hartcoherentie training gegeven. De benodigde apperatuur (Balance Manager) kan worden aangeschaft ( 189 euro) maar ook 4 weken gehuurd. Voor het goed aanleren van de hartcoherentie is het wel fijn als er met de Balance Manager wordt gewerkt omdat de Balance Manager direct biofeedback geef dus weet je direct of je op de goede weg bent.

Er zijn twee mogelijkheden:ss, Compassie en ACT Den Bosch en Tilburg

  • Individueel, de kosten zijn dan 400 euro, indien de factuur op een bedrijfsnaam wordt afgegeven dan zijn de kosten 450 euro.
  • In een klein groepje, de kosten zijn dan 200 euro, indien de factuur op een bedrijfsnaam wordt afgegeven dan zijn de kosten 250 euro
  • Direct aanmelden

Zet een stap in de goede richting

Wij hebben diverse cursussen workshops waarbij u het beste uit uzelf kunt halen. Ontdek vandaag nog hoe De Poort u kan helpen met uw vraagstuk.

De aanmeldingsprocedure van de Hartcoherentietraining is als volgt:

  • Meld je aan als geïnteresseerde voor Hartcoherentietraining. De aanmelding kan per e-mail: nolvandrunen@centrumdepoort.nl, onder vermelding Hartcoherentie of via het aanmeldformulier MF op deze website (zie links);
  • Je ontvangt vervolgens een vragenlijst. Enerzijds worden er vragen gesteld over de persoonlijke achtergrond en anderszijds worden er vragen gesteld over wanneer en in welke vorm je de training wilt volgen;
  • Na ontvangst van het vragenformulier worden er afspraken gemaakt wanneer de sessies plaats gaan vinden.
  • De omvang van de sessies zijn afhankelijk van het aantal personen. Indien een sessie individueel wordt gevolgd dan duren de sessies ongeveer 1 uur. Bij een groepje maximaal 2 uur.
  • Naast de sessies dient de cursist dagelijks te oefenen om het volledige effect van de training te ervaren. De oefeningen met de Balance manager zijn driemaal daags 5 – 8 minuten.
  • De Balance manager krijgt men direct de eerste sessie mee naar huis zodat de oefeningen direct ook gestart kunnen worden.

Materiaal:De Balance manager, is een computerprogramma waarmee de hartslag gemeten wordt en tevens de variatie in de hartslag. Als men inademt wordt de hartslag iets versneld en als men uitadem vertraagt de hartslag iets. De Balance Manager kan dit in grafieken weergeven. De hartslag wordt gemeten met een sensor aan het oor. De Balance Manager is dus Feedbackapparatuur om aan te geven of je in hartcoherentie bent en in welke mate. Ik geef alleen hartcoherentiesessies waarbij feedbackapparatuur gebruikt wordt omdat dit het meest effectief is.

Centrum de Poort