Activiteiten van Vipassana

Home » Activiteiten van Vipassana

WAT IS VIPASSANA MEDITATIE?

Door het beoefenen van Vipassana (Inzichtmeditatie) ga je langzaam maar zeker de werkelijkheid zien zoals deze is. Je traint jezelf in het observeren van dat wat zich van moment tot moment in lichaam en geest voordoet. En je doet dat ongekleurd, zonder oordelen, zonder vergelijken en zonder direct te reageren op dat wat er is. Zo zul je gaandeweg gaan ervaren hoe het voelt om écht met het leven in contact te zijn. Van moment tot moment.

Vipassana activiteiten:

  • Basistraining van 3 bijeenkomsten
  • Doorlopende meditatie op woensdagavond
  • Insight Dialogue
  • Metta meditatie met Zr. Viranani, donderdag 2 april 2020

Basistraining

De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten en wordt begeleid door Inez Roelofs en Chris van der Velden. Inez mediteeert sinds 1992 en geeft als leraar trainingen en retraites bij Sangha Metta. Chris mediteert sinds 2011 en is assistent Inez.

Dit najaar is wordt er weer een basiscursus Vipassāna meditatie aangeboden. Niet op een aantal avonden dit keer, maar op drie zaterdagochtenden van 10.00 tot 13.00 uur, waarna je als deelnemer door kunt gaan naar de reguliere woensdagavond meditatiegroep.

De data zijn: 25 september en 2 en 9 oktober 2021

Plaats: de cursus wordt gegeven in centrum De Poort, Luijbenstraat 48, Den Bosch. Het centrum is 2 minuten lopen vanaf het centraal station. www.centrumdepoort.nl

Begeleiding wordt gegeven door Inez Roelofs en Chris van der Velden en wordt gegeven op basis van Dana. Voor de huur van de ruimte en geserveerde thee vragen we een bijdrage van €75. Voor drie keer. Ook hierbij kun je geven naar wat je kunt geven.

Wil je graag deelnemen, nadere informatie of misschien eerst even telefonisch contact, stuur dan een mailtje naar Inez inez.roelofs@gmail.com of Chris c.ofthefields@protonmail.com

Meer over Inez op: www.vipassanameditatiedenbosch.wordpress.com.

Doorlopende meditatie

Iedere woensdagavond van 19.00 -21.00 uur is er een meditatie-avond behalve in de vakantieperiodes. In 2021 beginnen de meditatie op 13 januari. Iedereen is welkom die vipassana-meditatie-ervaring heeft.

Insight Dialogue

De insight dialogue bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur, zo veel mogelijk iedere maand. De volgende data staan gepland:  7 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 20 mei en 10 juni 2021.

Metta-meditatiedag

donderdag 2 april 2020 van 10.00 -16.30 uur was er de mogelijkheid om een dag metta meditatie te beoefenen met als thema: ‘Een hart zo groot als de wereld’. Kosten 15 euro voor dekken van de onkosten en dana voor Eerwaarde zuster Viranani. Aanmelden: inez.roelofs@gmail.com of Chris van der Velden: c.ofthefields@protonmail.com. www.sangametta.nl

Zet een stap in de goede richting

Wij hebben diverse cursussen workshops waarbij u het beste uit uzelf kunt halen. Ontdek vandaag nog hoe De Poort u kan helpen met uw vraagstuk.

LOCATIE:

 

De cursus wordt gegeven in Centrum de Poort, Luijbenstraat 48 in Den Bosch, 2 min. lopen vanaf het centraal station. Website: www.centrumdepoort.nl

KOSTEN EN OPGAVE:

 De begeleiding is volledig op basis van vrijwillige giften. (Dana) Er  worden alleen kosten in rekening gebracht voor huur locatie en bij de basistraining voor thee.

Opgave per e-mail – onder vermelding van je naam, adres en telefoonnummer – bij: inez.roelofs@planet.nl  of bij: c.oftefields@gmail.com