Bedrijfstrainingen Mindfulness

De resultaten zijn bij de deelnemers van deze training zijn: men communicateert beter, men is productiever/efficienter en het welzijn wordt bevorderd.

Home » Bedrijfstrainingen Mindfulness

Mindful Workplace MT is veel meer gericht op preventie van chronische stress en voor werkenden die minder tijd hebben om te oefenen. Stress heeft invloed op het functioneren van de hersenen. Indien er beter om gegaan kan worden met stress dan gaan medewerkers beter functioneren, zoals hierboven is aangegeven.

Er is een nieuwe mindfulnesstraining ontwikkeld voor organisatie. Je zou kunnen spreken van een tweede generatie Mindfulnesstraining. Deze is praktisch, kort en krachtig en tevens wetenschappelijk getest. De Oxfort Universiteit heeft de training Mindful Workplace MT ontwikkeld van 6 bijeenkomst van 1 uur. Er worden korte opdrachten mee gegeven om dagelijks uit te voeren. De oorspronkelijke mindfulnesstraining komen meer vanuit de gezondheidszorg. De MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en de MBCT (Mindfulness Based Congnitieve Therapie) zijn respectieve gericht op vermindering van chronische stress en pijn enerzijds en herhalende depressie anderzijds, echt gezondheidszorg gericht.

De MBCT en MBSR zijn veel meer ontwikkeld vanuit het ervarend leren. Dus eerste zelf ervaren en herkenen van problematieken die bij jezelf leven. Vanuit het ervarend leren wordt dan gewerkt aan verandering, zelf ontdekken hoe je anders/bewuster in de wereld kunt staan. De training Mindful Workplace MT werkt meer vanuit inzicht. Voordat men oefent wordt aangegeven hoe zaken in elkaar zitten en wat men kan ervaren. Vandaar uit kan men sneller tot erkenning komen en dus sneller leren. Het start niveau van de deelnemers is ook anders. Men heeft geen last van chronische stress. Als men chronische stress heeft dient men namelijk eerst hieraan te werken. Als men (werk)stress (wat ook gewoon goed is voor mensen om tot actie te komen) normaal gesproken goed kan hanteren kan men via de training Mindful Workplace MT extra vaardigheden leren om de chronische stress te voorkomen en in gestreste situatie beter te kunnen functioneren.

Zet een stap in de goede richting

Wij hebben diverse cursussen workshops waarbij u het beste uit uzelf kunt halen. Ontdek vandaag nog hoe De Poort u kan helpen met uw vraagstuk.

Deze training is zeer waardevol voor het individu maar juist ook als deze training organisatie breed wordt gevolgd. Mensen die mindfulness beoefenen krijgen een grotere betrokkenheid en concentratie op het werk. Mindfulness betekent namelijk aandacht zonder oordeel.

Mocht u interesse hebben in deze training dan kunt u contact opnemen met Nol van Drunen, 06-22197386 of nolvandrunen@centrumdepoort.nl. Het kan zijn voor een vrijblijvend gesprek over de training of voor een concrete offerte.

De training Mindful Workplace MT wordt gegeven in samenwerking met en/of onder noemer van de Maxximize Mindfulnesswww.maxximize.nl. Kijk rustig op deze website voor meer informatie. Door deze samenwerking zijn er zes trainers die elkaar ondersteunen, aanvullen en zelfs elkaar vervangen bij eventuele ziekte of andere agenda problemen.

Hieronder geef ik nog even kort aan wat de verschillen zijn tussen de trainingen MBCT/MBSR en Mindful Workplace MT

MBCT/MBSR Mindful Workplace MT
Gericht op verminderen van chronische stress en herhalende depressie
Gericht op verbetering productiviteit, communicatie en welzijn en daardoor preventief voor chronische stress
8 bijeenkomsten van 2,5 uur
6 bijeenkomsten van 1 uur
Oefening van 30 -45 minuten per dag
Oefeningen van 10 -15 minuten per dag
deelnemers werken aan hun problematiek
deelnemers werken aan verbetering van hun functioneren
ervarend leren waardoor meer tijd nodig is
inzichtelijk leren waardoor het sneller kan

Workshops Mindfulness

Nol van Drunen geeft de workshops. Het gaat daarbij om de toepasbaarheid van Mindfulness in het werk. Bij ondermeer de volgen organisaties is een workshop verzorgd door Nol van Drunen:

Kwaliteitskring Noord-Oost-Brabant (KNOB) in Den Bosch,

Mikrocentrum te Eindhoven,

Ministerie van Justitie, Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie in Den Bosch;

Zelfstandige Organisatie Adviseurs in Eindhoven;

Schoolbegeleidingsdienst Compasnul13 in Den Bosch;

Vereniging voor Mindfulness op jaardag te Bunnik;

Stichting Prisma (zorginstelling), te Oosterhout;

Amphia Ziekenhuis, te Breda.

Neem contact op Nol van Drunen, nolvandrunen@centrumdepoort.nl of tel.: 06-22197386, indien je meer informatie wenst.

Binnen organisaties spelen regelmatig zaken met betrekking tot inspiratie en zingeving. Indien zingeving en inspiratie ontbreekt kan dit leiden tot stress. Er kunnen speciale programma’s worden geleverd op gebied van zingeving en inspiratie waarbij gebruik wordt gemaakt van Mindfulness. Neem contact op Nol van Drunen, nolvandrunen@centrumdepoort.nl of tel.: 06-22197386.

Centrum de Poort