Mindfulness Tilburg

✔ Gecertificeerde trainers
✔ Persoonlijke aandacht
✔ Ook voor bedrijven

Home » Mindfulness Tilburg

Een mindfulness training in Tilburg kan je helpen rust te vinden in je drukke leven. De gevolgen van spanningen, slapeloosheid en lichamelijke klachten door chronische stress verminderen de kwaliteit van ons leven. Wil jij je jezelf prettig en rustig voelen en genoeg energie hebben om te doen wat je wilt? Dan is een mindfulnesstraining in Tilburg een perfecte kans om dit te bereiken! Zeker omdat in de mindfulnesstraining de Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) methode wordt gebruikt. Hiervan is wetenschappelijk bewezen dat, indien men oefent, chronische stress gereduceerd wordt.

De kennismakingsworkshop Mindfulness in Tilburg zijn van 19.30 uur tot 21.00 uur op:

 • dinsdag 6 september 2022 (indien behoefte)

De mindfulnessgroepstraining in Tilburg wordt gegeven op de avonden van 19.30 uur – 21.30 uur, Zuiderkwartier, Wassenaerlaan 38, 5021 VS Tilburg. Indien het een fysieke bijeenkomst is.

 • dinsdagavond 19.30 uur, 13 september 2022 (13, 20, 27 september, 4, 11, 18 oktober, 1 en 8 november 2022)
 • Direct aanmelden.
 • De vakanties en feestdagen vallen uit, zoals herfstvakantie en kerstvakantie.

De kosten voor deelname door een particulier of zzp’er aan een mindfulnessgroepstraining zijn maximaal € 290. De prijs van de training is 350 euro en indien men geen vergoeding van een zorgverzekeraar krijgt dan krijgt men een korting van € 60. Zorgverzekeraars kunnen tot een vergoeding gaan van € 350 dus dan worden de kosten € 0. Het kan dus zijn dat je voor een vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking komt omdat de trainer, Nol van Drunen, gecertificeerd professional bij de Vereniging Voor Mindfulness en categorie I gecertificeerd is bij de VMBN. De VGZ-groep (Univé, Umc, United Consumers, IZA, IZZ-zorgverzekeraraar, en IZA), als je aanvullend verzekerd bent heeft een vergoedingsregeling (maximaal 350 euro) als je burn-outklachten hebt en doorverwezen wordt door de huisarts naar een mindfulnesstraining. http://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness voor de actuele informatie welke verzekering wat vergoed. Indien de rekening op bedrijfsnaam gezet dient te worden dan zijn de kosten 400 euro. 

Indien dit bedrag vanwege een financieel moeilijke positie niet betaald kan worden, kan bij de intake een alternatieve prijs worden afgesproken, waarbij in principe wel een wederdienst gevraagd wordt.

De opzet van de Mindfulnesstraining is als volgt:

 • Meld je aan als geïnteresseerde voor Mindfulness. De aanmelding kan per e-mail: nolvandrunen@centrumdepoort.nl, onder vermelding Mindfulnesstraining februari 2022 Tilburg of via het aanmeldformulier MF op deze website (zie links).
 • Geef daarbij aan of een kennismakingsworkshop wilt meemaken. Voor de kennismakingsworkshop mindfulness wordt een kleine vergoeding gevraagd € 15,–, die niet betaald hoeft te worden indien men direct aan de training gaat deelnemen.
 • Naast de trainingsavonden dient de deelnemer dagelijks te oefenen om het volledige effect van de training te ervaren. De oefeningen zoals meditatie, body-scan en andere oefeningen beslaan 0,5 tot 0,75 uur per dag.
 • De Mindfulnesstraining omvat acht avonden van ruim 2 uur.
 • Nadat je het programma Mindfulness hebt gevolgd, word je daarna regelmatig uitgenodigd voor een opfrisbijeenkomst (15 euro). Deze bijeenkomst helpt je bij het volhouden van het oefenen of opnieuw van start te gaan met oefeningen indien je even gestopt bent.

Materialen: tijdens de trainingsavonden ontvangen de cursisten diverse materialen: de oefeningen zijn te downloaden van een website of via de website te beluisteren, daarnaast wordt er een cursusboek met achtergrondinformatie en de wekelijkse oefeningen die thuis worden uitgevoerd op de eerste bijeenkomst uitgereikt. Stick met geleide meditatie, geleide bodyscan en een DVD met yoga oefeningen is eventueel beschikbaar indien liever via een computer of laptop werkt.

Creëer rust in je leven door een mindfulness training in Tilburg te volgen

Mindfulness Based Stress Reduction training kun je zien als een verzamelnaam voor technieken en oefeningen uit de (westerse) psychologie en (oosterse) meditatie, waarbij jouw welzijn centraal staat. Je leert signalen op te vangen van je lichaam, denk bijvoorbeeld aan spierspanningen of maagklachten. Deze klachten zijn soms een direct gevolg van chronische stress. Met een goede mindfulnesstraining in Tilburg leert onze mindfulnesstrainer, Nol van Drunen, je op een praktische manier hoe je onrust verandert in rust.

Wie is Nol?

Nol geeft mindfulnesstraining in Tilburg. Hij heeft een carrière in het zakenleven achter zich liggen en weet mindfulnesstechnieken om te zetten in doeltreffende oefeningen, die je overal kunt toepassen. Zo hoef je bij Nol geen wollige taal te verwachten, maar leer je bijvoorbeeld hoe je chronische stress de baas wordt. Verder is Nol voorzitter van de Vereniging voor Mindfulness, een beroepsvereniging van ongeveer 500 mindfulnesstrainers. Ook is hij gecertificeerd trainer bij deze vereniging en gecertificeerd trainer in de VMBN categorie 1. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de mindfulnesstraining van Nol geheel of gedeeltelijk.

Altijd een persoonlijke benadering

Iedere persoon is uniek. Daarom gaat aan de mindfulnesstraining in Tilburg, een schriftelijke intake vooraf. Zo kun je aangeven waar je mee worstelt. Je ontdekt met de mindfulnesstraining hoe je in iedere situatie de touwtjes weer in handen neemt. Wil je meer weten over mindfulness? Of wil je liever mindfulness training in Den Bosch volgen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar +316-22197386 of meld je meteen aan via het online aanmeldformulier.

Zet een stap in de goede richting

Wij hebben diverse cursussen workshops waarbij u het beste uit uzelf kunt halen. Ontdek vandaag nog hoe De Poort u kan helpen met uw vraagstuk.

Neem contact met ons op

 • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.