Activiteiten van Derden

Er zijn huurder op Centrum de Poort die diverse activiteiten verzorgen.

Home » Activiteiten van derden

Diverse activiteiten

Avondcursus Zelfliefde, zelfacceptatie en zelfvertrouwen

6 dinsdagavonden: 11, 18 en 25 mei, 8, 15 en 22 juni; 19.00 – 21.30 uur

Cursus waarin je leert jezelf open te stellen voor jezelf en jezelf te accepteren precies zoals je bent. Gewerkt wordt vanuit een meditatieve basis met diverse werkvormen uit de Zijnsoriëntatie, zoals visualisatie, lichaamswerk en praktijkoefeningen.

Uitgebreide tekst

Het is een kunst om écht vriendelijk te zijn voor jezelf, laat staan blij te zijn met jezelf. Toch is in vrede zijn met jezelf, een voorwaarde voor je geluk. In deze cursus leer je ontdekken hoe het voelt om jezelf helemaal te accepteren precies zoals je bent. Daarvoor is het belangrijk om alles wat je voelt en ervaart in jezelf te laten bestaan, waar te laten zijn en ruimte te geven. Wat daarbij helpt, is om je gevoelens heel rustig onder woorden te brengen. Met behulp van eenvoudige zijnsgeoriënteerde oefeningen ontdek je dat als je je open stelt voor je innerlijk, dat innerlijk als vanzelf tot rust komt en blij wordt met jou en jij daardoor met jezelf. Zo ontstaat er Zelf-Acceptatie en op basis daarvan Zelf-Liefde.

Zelf-Vertrouwen ontstaat doordat je gaat ontdekken dat door jezelf te zijn en door wat er in je leeft te delen met een ander, die ander blij wordt met jou en jij omgekeerd met deze. Zo ontdek je dat wie goed voor zichzelf zorgt door een ander als een geschenk wordt ervaren.

Meditatie speelt een belangrijke rol in de Zijnsoriëntatie. Op de goede manier ingezet is het een bijzonder krachtig hulpmiddel.

Verder werken we met visualisatie. Visualisatie is een krachtig middel om in contact te komen met je essentie, met wie je eigenlijk bent. Je zult gaan ontdekken dat je een mooier mens bent dan je denkt dat je bent en ook wat sommige van jouw bijzondere essentiële kwaliteiten zijn. Ook werken we lichaamsgericht. We gebruiken lichaamswerk en dans om onze vrije vorm te ontdekken, te ervaren en te delen. Zo krijg je in zes avonden een rijke introductie in de Zijnsoriëntatie.

Berna van der Heide geeft deze cursus vanuit het Centrum voor Zijnsoriëntatie uit Zeist.

https://www.centrumzijnsorientatie.nl/

De kosten voor deze 6 avonden (plus een individueel gesprek van 1,5 uur) zijn € 330,00 (Zakelijk € 449,00).

Vipassana

Vipassana heeft diverse activiteiten op Centrum de Poort. Zie aparte pagina.

SeeTrue

Seetrue heeft ook diverse activiteiten op Centrum de Poort. Zie ook: www.mindfulness-opleiding.nl

Jewel Heart

Jewel Heart heeft in principe 1 keer per maand op dinsdagavond een Boedhistische studiegroep. Zie ook voor Jewel Heart: www.jewelheart.nl

Felix Punt

Felix komt regelmatig met een studiegroep met als uitgangpunt The Circle.

Zet een stap in de goede richting

Wij hebben diverse cursussen workshops waarbij u het beste uit uzelf kunt halen. Ontdek vandaag nog hoe De Poort u kan helpen met uw vraagstuk.

 

 

Centrum de Poort